flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено нараду по вивченню змін до Закону України «Про запобігання корупції»

28 жовтня 2019, 16:49

           Законом України від 02.10.2019 року №140-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» внесено зміни до Закону України  «Про запобігання корупції», які набрали чинності 18.10.2019 року.

           Даними змінами розширено коло суб’єктів декларування до яких належать: Керівник Офісу Президента України, Перший заступник та заступник Керівника Офісу Президента України, помічники суддів, а також особи, які займають посади патронатної служби , визначені Законом України «Про державну службу», крім осіб, які виконують свої обов’язки на громадських засадах.

           Крім того, відповідно до доповнених Законом норм, членами сім’ї суб’єкта декларування тепер обов’язково є діти зазначеного суб’єкта до досягнення ними повноліття незалежно від наявності сукупних таких ознак, як спільне проживання, пов’язаність спільним побутом та наявність взаємних прав та обов’язків.

           Також Законом введено нові правила декларування та подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані (зміни до статей 46, 52 Закону України «Про запобігання корупції»), які набудуть чинності з 01 січня 2020 року.

           З метою доведення зазначеної інформації до відома працівників суду, як суб’єктів декларування, 28 жовтня 2019 року проведено нараду з працівниками суду, на якій також були обговорені проблемні питання щодо електронного декларування.