flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співпраця суду з уповноваженим органом з питань пробації.

26 квітня 2024, 13:53

Співпраця суду з уповноваженим органом з питань пробації.

 

26 квітня 2024 року в Ренійському районному суді Одеської області відбувся спільний інформаційно-комунікативний  захід із Ізмаїльським районним відділом № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області на тему - «Пробаційні програми. Суть, особливості, переваги для правопорушника та громади».

Начальник відділу пробації зосередила увагу присутніх на переліку законодавчих актів, які регламентують реалізацію пробаційних програм, види, мету та завдання кожної програми, методику проведення занять із клієнтами пробації, наслідки ухилення від виконання обов’язку «виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою». Також наголошено на тому, що кожний працівник органу пробації пройшов відповідне навчання та є куратором пробаційних програм, які на практиці вже дають позитивні результати.

Актуальним було надання інформації про виконання нового виду покарання – пробаційного нагляду. Начальник відділу пробації закцентувала увагу на порядку та особливостях виконання покарання у виді пробаційного нагляду, обчислення строку покарання, наслідки ухилення від вказаного виду покарання.  Слід зауважити, що в Ренійському районному суд поки що відсутня практика застосовування цього виду покарання, однак відбулось жваве обговорення даної теми.

Під час проведеного заходу було з’ясовано безліч суперечностей та робочих питань, адже спільна робота працівників суду та пробації – це запорука зменшення злочинності та усвідомлення громадянами верховенства права.