flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок суду.

15 березня 2023, 11:59

Призначення покарання прикордоннику, який за винагороду переправляв ухилянта за кордон

 

          В Рені військовослужбовець, призваний за мобілізацією, допомагав чоловікам незаконно перетнути державний кордон. Підсудний обіймав посаду інспектора прикордонної служби, служив у військовому званні «старший сержант. Завдяки роду діяльності він був добре обізнаний про місця розташування офіційних пунктів пропуску через держкордон, шляхи патрулювання кордону працівниками ДПС та місця, де кордон можливо незаконно перетнути, не натрапивши при цьому на прикордонників.

 

         В суді обвинувачений визнав себе винним, у скоєному розкаявся.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості між заступником керівника Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері та обвинуваченим.

       Рішенням суду інспектора визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст.332 ч.3, 368 ч.1 КК України. Йому призначене покарання за ст. 332 ч.3 КК України, із застосуванням ч.1ст.69 КК України – у вигляді п`яти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов`язані із здійсненням охорони державного кордону України та посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування строком на три роки, з позбавленням військового звання «старший сержант» та з конфіскацією усього особисто йому належного майна.

      Також до обвинуваченого було застосовано ст.75 КК України, за якої його було звільнено від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі із іспитовим строком на один рік з обов`язком періодично з`являтися для реєстрації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

     Крім того, за ст. 368 ч.1 КК України у фігурант має сплатити штраф у розмірі 4000 (чотирьохтисяч) неоподаткованих мінімумів доходів громадян (68000 грн.) та 15 668 гривень судових витрат, пов`язаних з проведенням експертиз.